PASTEUR INSTITUTE
Under Construction, 2021

 

 

Pasteur Institute entrance renovation, 2021

   The renovation of the Institut Pasteur du Cambodge on Preah Monivong Boulevard, finds a balance between the accrued need for safety and a renewed sense of welcoming.

    A glass brick wall is erected on the main boulevard screening entries while allowing transparency to the renovated entrance courtyard. Behind, two newly built pavilion containing a travel sampling facility and a waiting room will bath in a beautiful filtered natural light.

    The flow is simplified by the new architectural configuration while sanitary risks are better controlled. Visitors will be channeled from a front reception through a gallery, under a light metal structure complemented with lush planters.

Antoine Meinnel / Bloom Architecture Co. Ltd.

Team : Antoine Meinnel, Theo Neuville, Ny Kechseang